Nastěhovali se do svého vysněného domu a náhle zjistili, že je něco špatně. Dlouhodobý pobyt v novém bydlení byl stísněný a nekomfortní, i když je uvnitř velký prostor. Na akustiku se zapomělo, i když je pro komfort a pohodlí domova zásadní!

Je dokázáno, že velká slyšitelná ozvěna je pro dlouhodobý pobyt nepříjemná. U citlivých lidí ozvěna způsobuje bolesti hlavy a aktivuje migrény.

Na akustiku interiéru je nejlépe myslet od začátku již v samotném návrhu, buhužel je často architekty a interiérovymi designéry opomíjena. Vnímání zvuku (hluku / ticha) má přitom mnohem větší význam pro pohodlí člověka, než design nebo výhled do krajiny.

I pro náročné (a nejen pro ně) máme řešení

Interiér jsme stylově doplnili desingovými akustickými panely Silentmax3D tak, aby do stávající realizace co nejlépe zapadly. Jejich tvar byl inspirován okolní krajinou, design navrhl Mgr. Art. Vojtěch Moškoř a my jsme jejich požadovaný tvar realizovali pomocí akustických lamel Silentmax3D.

Díky měnícímu se světlu v denní době mění lamely své stíny. Ráno, odpoledne i večer při západu slunce mění svůj vizuální vzhled obdobně jako hory v přírodě. Při umělém osvětlení večer vypadají také jinak.

Realizace akustického dopňku

Do obývacího pokoje nad francouzskými okny jsme doplnili akusticky pohltivou plochu 8,6 x 1,6 m². Nad galerií v patře jsme doplnili akusticky pohltivou plochu 8,6 x 2,1 m², která sahá až do výšky 7,5 m.

Výsledek je mnohem klidnější obyvatelné prostředí. Všechny zvuky u běžných činností se zklidnily. Krájení zeleniny, cinknutí příboru o talíř, položení skleničky na stůl je mnohem méně hlasité. Mluvené slovo v televizi je již srozumitelné a dokonce i hudba se dá poslouchat.

Kategorie: Reference